Unapređenje primene saznanja o obnovljivim izvorima energije

Bez autora
Apr 16 2012

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković potpisao je ugovore sa predstavnicima jedanaest vojvođanskih nevladinih organizacija i neprofitnih institucija, za sredstva unapređenja oblasti primene saznanja o obnovljivim izvorima energije i njenoj racionalnoj upotrebi u Pokrajini. Konkurs za dodelu ovih sredstava, u ukupnoj vrednosti od 800.000 dinara, resorni sekretarijat raspisao je u martu 2012. godine, a na konkurs su se javile 24 organizacije, od kojih je odabrano jedanaest. Ugovore, pojedinačne vrednosti od 50.000 do 100.000 dinara, potpisali su predstavnici Udruženja energetičara Vojvodine, Novi Sad, za izradu Studije opravdanosti korišćenja energije vetra za pokretanje mini vetrenjača sa idejnim projektom, Savez udruženja tehničke kulture Vojvodine, Novi Sad, za realizaciju promotivne tribine “Sopstveno osposobljavanje za primenu sistema obnovljivih izvora energije”,...

Unapređenje primene saznanja o obnovljivim izvorima energijePokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković potpisao je ugovore sa predstavnicima jedanaest vojvođanskih nevladinih organizacija i neprofitnih institucija, za sredstva  unapređenja oblasti primene saznanja o obnovljivim izvorima energije i njenoj racionalnoj upotrebi u Pokrajini.

Konkurs za dodelu ovih sredstava, u ukupnoj vrednosti od 800.000 dinara, resorni sekretarijat raspisao je u martu 2012. godine, a na konkurs su se javile 24 organizacije, od kojih je odabrano jedanaest.

Ugovore, pojedinačne vrednosti od 50.000 do 100.000 dinara, potpisali su predstavnici Udruženja energetičara Vojvodine, Novi Sad, za izradu Studije opravdanosti korišćenja energije vetra za pokretanje mini vetrenjača sa idejnim projektom, Savez udruženja tehničke kulture Vojvodine, Novi Sad, za realizaciju promotivne tribine “Sopstveno osposobljavanje za primenu sistema obnovljivih izvora energije”, Ekološki pokret Sremske Mitrovice za štampanje priručnika za nastavnike, učenike i NVO “Povećanje znanja o obnovljivim izvorima energije”, Društvo za obnovljive izvore energije STŠ “Mihajlo Pupin”, Kula, za program “Evropski dani Sunca u Kuli”, Udruženje “Radna verzija”, Novi Sad, za projekt “Energetska efikasnost danas za bolje sutra”, Centar za razvoj, Novi Sad, za projekat “Energiju štedi-za životnu sredinu pobedi”, Centar za razvoj-BP, Bačka Palanka, za projekat Edukacija lokalnog stanovništva, javnih preduzeća, preduzetnika i škola o obnovljivim izvorima energije i mogućnostima njihove upotrebe i prednostima, Udruženje žena “Artesa”, Kikinda, za program prezentacije o obnovljivim izvorima energije u stočarskim gazdinstvima u Kikindi, Savez studenata FTN, Novi Sad, za organizaciju i odlazak na elektrijadu u Bugarsku, Udruženje “Ekovaroš”, Novi Bečej, za projekat “Sačuvajmo energiju za budućnost” i Grupa za promociju zelene energije iz Subotice, za projekat “Razvoj portala obnovljivi izvori energije”.

Sekretar Striković je istakao da su ovogodišnja sredstva nedovoljna za ovako važne aktivnosti, posebno kada se radi o širenju svesti o značaju izvora energetske efikasnosti. On je podsetio i da su korisnici u obavezi da do kraja novembra ove godine podnesu izveštaj Sekretarijatu o  utrošenim sredstvima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik